Obava z motorek


Jako malá holka jsem se opravdu bála automobilů a také motorek. Opravdu jsem si nedokázala představit, že by si třeba někdo z rodiny domů přivezl motorku. Nevím, proč jsem se motorek bála, ale moje maminka říkala, že prý jako dítě jsem se moc bála hluku. Jednoduše někdo už to tak má. Jenomže později, když jsem byla starší a můj bratr se rozhodl, že si pořídí motorku, tak jsem byla docela v šoku. Mně v té době bylo asi jedenáct nebo dvanáct let a stále jsem měla takový respekt z motorek. Nevím proč, ale někdo má třeba fobii z pavouků nebo z kočka nebo fóbii ze psů.

Motorky nejsou pro mě bezpečné.

A já jsem jednoduše asi měla z hluku ne přímo z motorek. Ale hluku se jednoduše bojím. A navíc, když vídám v televizi třeba různé moto nehody anebo automobilové havárie, tak mám z toho vždycky husí kůži. Zkoušela jsem bratra přemluvit, jestli si to třeba nechce ještě rozmyslet, aby si třeba spíše koupil automobil, který je více praktičtější. Co byste si raději pořídili vy? Automobil nebo motorku? Já si myslím, že mnoho lidí by si raději pořídilo automobil, který je více praktičtější a automobil můžete využívat opravdu celoročně. Ať je zima nebo mráz, ať svítí slunce nebo fouká, tak automobilem můžete jet kdykoliv, ale s motorkou to můžete jenom při pěkném počasí.

Z motorek mám respekt.

Například se říká, že pod dvacet stupňů by se na motorce nemělo jezdit rychle, prý úplně zmrznete. A když máte motorku, dáváte také si záležet na tom, jaké máte ochranné pomůcky? Samozřejmě, že helma na motorku je povinná, bez toho by absolutně neměl nikdo vyjet. Já sama jsem si pořídila akorát elektrokolo, to nedělá takový hluk, ale i tak na elektrokolo si beru helmu. Mám dokonce i chrániče na kolena. Já si dávám na svém zdraví a na svém životě záležet, takže nechci nic riskovat. Kdyby mě třeba na elektrokole srazilo auto nebo motorka, tak alespoň jsem chráněná. 

Close